Diferentele dintre ingrijirea azilelelor de batrani de stat si caminele private

diferentele-dintre-ingrijirea-azilelor-de-stat-si-private

Uneori, oamenii gasesc dificil procesul de a se ingriji singuri, iar acest lucru se poate intampla printr-un proces lent si datorita unor boli fizice sau psihice. In cele mai multe dintre situatii acest lucru apare dupa ce respectiva persoana a stat o perioada de timp in spital. Multe persoane pot ramane in propria locuinta beneficiind de asistenta si suport din partea familiei sau al prieteniilor. De asemenea, mutarea intr-un centru de specialitate pentru ingrijire si supraveghere, poate satisface cerinte care nu pot fi indeplinite la domiciliu de persoanele apropiate. Alte persoane pot gasi dificila mutarea intr-un camin de batrani, indiferent daca este unul de stat sau privat. Aceasta tranzitie este dificila din mai multe motive, cele mai des intalnite sunt cele financiare si psihice.

Partea financiara poate fi rezolvata daca persoanei in cauza ii este acordat un ajutor din partea statului, pentru ingrijire, supraveghere, de handicap etc. In cazul in care persoana respectiva sufera de o anumita boala fizica sau psihica aceasta poate solicita un ajutor din partea statului, care va fi acordat atat de autoritatile locale cat si de cele judetene.

Odata ce ajutorul este oferit din partea statului, persoana poate decide ce doreste sa faca cu acesta. Poate alege intre a beneficia de o suma de bani pe care sa o considere ajutor pentru ingrijirea personala sau poate apela la serviciile unui azil de batrani de stat. Centrele de ingrijire de stat se regasesc foarte rar pe raza unui judet, in anumite cazuri se poate intalni chiar si o singura astfel de locatie pe toata raza unui judet. Alegand serviciile unui camin de stat, ajutorul oferit de stat nu se mai ofera iar costurile pentru intretinere, alimentatie si supraveghere sunt oferite in mod gratuit de institutia respectiva. Totusi, serviciile oferite de azilele de stat nu sunt dintre cele mai moderne, o parte din aceste institutii nu au beneficiat de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor si conditiilor de ingrijire si cazare de o perioada lunga de timp.

Pe de alta parte azilele de batrani private s-au dezvoltat intr-un numar mare in toata tara. Doar in Bucuresti si in Ilfov numarul lor aproape s-a triplat in ultimii 4 ani de zile. Data fiind concurenta dintre aceste institutii, serviciile sunt mult mai superioara decat la o aceasi institutie dar de stat, preturile in raport cu serviciile oferite sunt avantajoase, personalul este mai experimentat, mai bine platit si mai amabil. Daca alegeti varianta unui azil de batrani privat, puteti beneficia in continuare de ajutorul financiar din partea statului, ajutor pe care il puteti oferi unui azil privat care se va ingriji de dvs. mult mai decent decat unul de stat. De asemenea, in acest fel va puteti asigura ca veti gasi un azil privat intr-o locatie dorita de dvs. si de familie, datorita frecventei ridicate al acestor institutii.