Idei de cadouri pentru persoanele in varsta si rezidentii caminelor de batrani

Idei de cadouri pentru persoanele in varsta si rezidentii caminelor de batrani

Ceea ce multi rezidenti din caminele de batrani isi doresc mai mult decat orice altceva este cadoul din timpul petrecut cu ei. Prezenta ta ii face sa se simta speciali si apreciati. Dar atunci cand distantele lungi sau programele de munca va impiedica sa vizitati deseori persoanele dragi, un cadou atent si util este fie un obiect fizic, fie un moment de amuzament sau distratie. Intrebarea este: ce vor sau au nevoie si nu le au deja?

Jocuri pe care seniori le place sa le joace – Multe persoane in varsta solicita frecvent jocuri care le stimuleaza mintea pentru a-i ajuta sa-si aminteasca ca sunt inca in joc. Un set de domino-uri sau jocuri provocatoare de minte precum Scrabble, puzzle-uri, cuvinte incrucisate, carti de colorat pentru adulti si jocuri de carti precum Rummy sunt populare in randul varstnicilor.

Vizitatori canini – Acolo unde politica caminelor permite, uneori un vizitator canin poate face diferenta, in special in cazul iubitorilor de animale. Cu siguranta le veti face ziua mai frumoasa.

Fotografii pentru perete – Spatiul din camera unui rezident este limitat. Blaturile sunt adesea umplute cu echipamente medicale, produse cosmetice, carti si alte lucruri, lasand putin spatiu pentru fotografii inramate sau alte lucruri. Folosirea spatiului de perete pentru a afisa fotografii inramate ale persoanelor dragi, fani din echipele preferate si alte amintiri este calea de urmat.

Calendare de perete – Cand zilele devin neclare pe masura ce timpul trece, rezidentii se bucura de o modalitate vizibila care ii poate ajuta sa tina pasul cu ziua si data.

Jachete calduroase -Temperatura este reglabila intr-o camera privata, dar incaperile comune si holurile pot fi incomode din punct de vedere termic pentru unii seniori. In timp ce toti ceilalti pot purta pantaloni scurti, bunica poarta de obicei o geaca. O geaca usoara cu fermoar, mai degraba decat butoane greu de fixat, poate reprezenta un cadou minunat care poate fi purtat tot anul.

Cantareti la caminul de batrani – Muzicieni talentati isi impartasesc timpul si cadourile cu rezidentii. Daca puteti canta un instrument sau canta impreuna cu muzica Karaoke, rezidentii se vor aduna mereu pentru a asculta. O alta solutie o reprezinta un voluntar pentru a citi povesti cu voce tare la rezidenti individual sau in grup.

Copiii care viziteaza varstnicii – intotdeauna o vizita a copiilor, nepotilor sau stranepotilor, le face ziua mai frumoasa batranilor. Indiferent daca acestia fac parte din familie sau vin special de la o gradinita sau scoala din apropiere, vizita lor este cu siguranta benefica batranilor dintr-un azil de batrani.

Ceea ce isi doresc cu adevarat rezidentii esti tu

Este placut sa renunti la propriile activitati si sa imparti o masa cu seniorul tau. Opriti-va langa locul lor preferat de fast-food sau restaurant si alegeti un preparat pentru a va bucura amandoi in sala de pranz. O vizita in timpul mesei impreuna cu placerea companiei dvs. este una dintre cele mai bune investitii pe care le puteti face. Pentru pretul mic al mancarii, acestia vor beneficia de compania dvs. si prezenta dvs. ii va anunta ca sunt iubiti si pretuiti.