Viata asistata de acasa vs Casa de batrani: Care este diferenta?

Viata asistata de acasa vs Casa de batrani - Care este diferenta

Nu lipsesc articole online despre diferentele dintre aceste doua tipuri de facilitati. Din pacate, majoritatea dintre ele va ofera aceleasi informatii si nu abordeaza unele dintre cele mai importante detalii.

Caminele de ingrijire medicala ofera si asistenta medicala, in timp ce supravegherea de acasa asistata ajuta la sarcinile zilnice, cum ar fi igiena personala, pregatirea meselor si administrarea medicamentelor. Caminele de batrani sunt destinate persoanelor care au nevoie de o supraveghere mai atenta.

Viata asistata este pentru cei care sunt inca destul de independenti, dar care au nevoie de un pic mai mult ajutor pentru indeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Seniori ar putea merge la un azil de batrani atunci cand nu mai sunt capabili sa se ingrijeasca singuri acasa eficient sau in siguranta. Uneori, persoanele de orice varsta intra intr-o casa de ingrijire medicala pentru a-si reveni de la o boala sau pentru a primi o ingrijire si o supraveghere mai consistenta.

Unele case de ingrijire medicala si facilitati de viata asistata ofera, de asemenea, ingrijire specializata pentru dementa pentru persoanele cu Alzheimer si alte forme de dementa. Acestea includ programe care ajuta la stimularea memoriei si la satisfacerea nevoilor lor de socializare. Costul este o preocupare pentru majoritatea oamenilor si difera intre aceste doua tipuri de facilitati. De asemenea, variaza de la o locatie la alta.

Oamenii care traiesc in mod asistat sunt de obicei competenti din punct de vedere mental, dar nu dispun de dexteritate fizica si / sau energie pentru a indeplini sarcinile de zi cu zi. Persoanele aflate in stadiile incipiente ale dementei ar putea intra in asistenta asistata specializata, apoi sa treaca la servicii care asigura o supraveghere mai stricta.

Totusi nu toate azilele de batrani se ridica la aceleasi standarde, iar pretul nu este mereu un criteriu definitoriu, totul tine si de implicarea personalului, de transparenta administratiei, de dotari, supraveghere si de serviciile oferite dar si de modul in care acestea sunt oferite. Ingrijirea asistata de acasa poate fi oferita in anumite stadii si pana cand aceasta poate fi oferita, deoarece dintr-un anumit punct, cel care ofera asistenta poate fi depasit de situatie. In anumite cazuri, ingrijirea de acasa poate fi mai costisitoare decat suma alocata lunar unui centru specializat pentru o astfel de asistenta.

Vinovatia joaca si ea un rol important intr-o astfel de alegere, dar atunci cand alegerea este facuta in avantajul si spre binele persoanei care primeste servicii de ingrijire mai consistente, acest sentiment trebuie sa dispara. Multe persoane ajung sa traiasca o viata mult mai frumoasa in astfel de comunitati.